Recept

Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré – 20 min – 4 potioner

Potatis   8 10   st   Torskfilé   500   g   Bacon   140   g   Djupfrysta ärter   250   g   Lättcréme fraiche   1   dl   Salt och mald vitpeppar             skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka torsken i lättsaltat vatten ca 5 min. Skär baconet i...

Läs mer....

Fiskspett med Italienskt smör – – 4 personer

Hälleflundra eller havskatt   500   g   Smör   100   g   Citron pressad   1   msk   Salt   1   tsk   Vitpeppar   1   krm   Smör ( rumsvarmt )   50   g   Hackade soltorkade tomater   3   bitar   Hackad basilka   1/2    dl   Vitlöksklyfta ( pressad )   1   st   Salt  ...

Läs mer....

Fisk och paprikasoppa – – 4 personer

Torsk eller koljafilé   400   g   Paprikor i olika färg   3   st   Vitlöksklyftor   2-3   st   Smör         Mjölk   6   dl   Matlagningsgrädde   2 1/2    dl   Vitt vin   1   dl   Fiskbuljongtärningar   2   st   Timjan   1   tsk   Salt och cayennepeppar            ...

Läs mer....

Marinerad torsk med tomat och vitlök – 20 min – 4 portioner

Torsk eller sejfilé   600   g   Salt   1   tsk   Timian   1   tsk   Lagerblad   2   st   Vitlöksklyftor   2   st   Saften av lime   1   st   Olja   2   msk   Tomatpuré   2   msk   Vatten   1   dl   Svartpeppar   1   kvm   Ris eller potatis   4   port  ...

Läs mer....

Pepparrotsfisk – – 4 portioner

Havskattfilé i bitar   600   g   Bladade skurna rotfrukter   500   g   Gul lök finhackad   1   msk   Smör till stekning         Kycklingfond   3   dl   Vitpepparkorn   5   st   Mjölk   1 1/2    dl   Grädde   1 1/2    dl    Citronsaft   1   msk   Maizena...

Läs mer....

Havskatt i curry – – Portioner 4 pers

Havskattfilé   600   g   Olja   1   msk   Grönt äpple   1/4 hackat      Vitlök   1   klyfta   Gul lök   1/2 hackad      Curry   1 1/2    tsk   Mangochuutney   2   msk   Kycklingbuljong   2   dl   Cocosmjölk   1   dl   Grädde   1/2   dl   Maizena majsstärkelse        ...

Läs mer....

Räkor i het sås – 45 min –

Sky fra fisken   ca 3/4   dl   Karoline`s Hvid Mælke Sauce   1/2   l   Limesaft ( friskpresset )   1   spsk   Saucejævner   1   spsk   Peperrod   3   spsk   Salt ( groft )   1/2   tsk

Läs mer....

Torsk eller Koljafilé Oriental – 30 min –

Torskfilé   600   g   Salt   1/2   tsk   Svartpeppa   1   krm   Gul lök   1   st   Äpple   1   st   Zucchini   1   ca 200 g   Tomater   1   burk   Paprikpulv   1   msk   Vatten   1/2   dl   Fiskbuljon   1/2tärning   st   Perislja   till   garnering       Halvtina...

Läs mer....

Torsk eller Koljafilé provencale – 30 min –

Koljafilé   600   g   Purjolök   1   liten   Röd paprik   1   st   Tomater   2   st   Margarin   1   msk   Persilja   2   msk klipt   Vitlökskly   1   msk   Salt   1/2   tsk   Peppar   1/2   krm   Peppar   1/2   krm       Skölj av fiskfiléerna. Lättina djupfryst fisk....

Läs mer....